Waarom het verstandig is om een incassobureau in te schakelen

deurwaarderJe kan een debiteur maar zo vaak blijven herinneren dat er nog steeds een rekening betaald moet worden. Op een gegeven moment dan wordt het duidelijk dat er gewoon de wil niet is om te betalen of misschien kom je er samen niet uit om weer een uitstel te geven of een betalingsregeling te treffen.

Het kan voorkomen dat een debiteur jouw herinneringen als kleine ondernemer niet echt serieus neemt. Dan is het verstandig om een incassobureau in te schakelen.

Men neemt een incassobureau meer serieus

Wanneer er een laatste herinnering wordt gestuurd door een incassobureau dan zullen velen mensen deze wel serieus nemen. Immers weten zij dan dat een bureau zich met de rekening bezig gaat houden die niks anders doet dan het incasseren van openstaande rekeningen. Het inschakelen incassobureau is dus zeker een verstandige mogelijkheid.

Deze mensen zullen dus wel verstand van de regels en mogelijkheden hebben om het bedrag te incasseren. Bovendien maakt een incassobureau hen ook duidelijk dat er extra kosten bijkomen wanneer de rekening niet binnen afzienbare tijd betaald wordt. Naderhand bestaat ook de mogelijkheid om over te gaan op een deurwaarder, vaak hoeft het hier echter niet tot te komen.

Incasso en gerechtelijke procedure

Wanneer een incassobureau wordt ingeschakeld dan starten zij eerst met de incasso procedure. Dit betekend dat de debiteur herinnerd wordt aan zijn of haar verplichtingen om de rekening te betalen. Voor de debiteur betekend dit ook dat er extra kosten bij de rekening komen om de diensten van het incassobureau te betalen.

Mocht deze procedure niet succesvol zijn dan wordt er een gerechtelijke procedure gestart, die wanneer succesvol zelfs zo ver kan gaan als inbeslagname van goederen van de debiteur om de rekening mee te voldoen. Maar niet alleen voor bedrijven is een incassobureau inschakelen een goed idee. Ook particulieren kunnen er gebruik van maken. In een situatie waarbij de borg niet terug betaald wordt door een huisbaas, kan een incassobureau hulp bieden.

businessaccount