Zo verloopt je eerste rijles

autorijles utrechtVoor het eerst achter het stuur van een auto kruipen is altijd een spannende aangelegenheid. Iedereen zal een gevoel van spanning ervaren tijdens de eerste rijles. Pas na vele uren autorijden zal deze spanning verdwijnen en zal je comfortabel en zelfverzekerd in een auto kunnen rijden. Toch kunnen we misschien iets van de zenuwen wegnemen wanneer we beschrijven hoe een eerste rijles  verloopt. Wanneer je namelijk weet wat er je te wachten staat kan je jezelf hier mentaal op voorbereiden. De rijlessen zullen in dat geval ook zeker meer succesvol verlopen.

Kennismaken met de instructeur

Bij het begin van een eerste rijles zal een instructeur van de rijschool je op komen halen bij je thuis. De instructeur zal de lesauto klaarzetten op straat en bij je aanbellen. Vervolgens zal eerst een kennismaking met de instructeur volgen. Hij of zij zal tijdens het kennismaken proberen te doorgronden hoe het gesteld is met je zenuwen. Een vraag die de instructeur bij een autorijschool Utrecht meestal zal stellen is of je al enige ervaring hebt met autorijden. Geef hierop natuurlijk altijd eerlijk antwoord.

Uitleg pedalen en kijktechnieken

Na het kennismaken met de instructeur zal je op de bestuurdersstoel van de lesauto plaatsnemen. Voordat de auto gestart wordt zal eerst een uitleg volgen van de functie van de verschillende pedalen. Het linkse pedaal is de koppeling, de middelste de rem en helemaal rechts zit het gaspedaal. Ook niet onbelangrijk is weten hoe je moet kijken om te zien wat er om je heen gebeurt in het verkeer. Dit wordt ook wel de kijktechniek genoemd en is een essentieel onderdeel van het autorijden. Men moet hier zeker van op de hoogte zijn voordat je kan beginnen met rijden.

De eerste meters in een auto rijden

Al snel in de eerste rijles mag je in de lesauto je eerste meters gaan rijden. Je hoeft hiervoor niet zenuwachtig te zijn. Het is belangrijk om op de instructeur te vertrouwen die al vele mensen heeft leren autorijden. Bovendien heeft een lesauto ook pedalen aan de passagierszijde zitten waardoor de instructeur zou kunnen ingrijpen in geval van nood. Neem het autorijden zeker serieus maar vertrouw op de mening van de rijinstructeur en volg zijn of haar instructies op.

 

businessaccount